Poszukujesz sprawdzonych przepisów na żeberka? Wypróbuj przepis Oli na żeberka w miodowej marynacie. Lista zakupów: żeberka, miód, olej, cebula.
Składniki:
- 1 kg żeberek
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- 6 łyżek oleju
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 3 łyżki sosu sojowego
- sól
- pieprz
![](http://blog.pychotka.pl/wp-content/uploads/2020/05/foto_zeberka-w-miodowej-marynacie-oli.jpg)
Sposób wykonania:
-
Żeberka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.Obraną cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.Dodać słodką paprykę.Wlać olej, miód, ocet jabłkowy i sos sojowy.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pierzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć żeberka.Odstawić je na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.Następnego dnia wstawić do piekarnika rozgrzanego do
Liczba porcji: 4