Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ananasem i papryką

Składniki:

  • główka zielonej sałaty
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • po jednym strąku papryki: czerwonej, zielonej i żółtej
  • grejpfrut
  • małe grono ciemnych winogron

    Sos:

  • 3 łyżki oliwy
  • po 2 łyżki soku z ananasa i cytryny
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, ananasa w kostkę, papryki na paski a obranego grejpfruta na cząstki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie oliwę wymieszać z sokiem z ananasa i cytryny oraz solą.
    Sosem polać sałatkę i posypać jeszcze połówkami winogron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *