Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wegetariańskie

Rzepa duszona na kwaśno

Składniki: 1 kg obranej, pokrojonej na ćwiartki rzepy 4 łyżki masła 2 łyżki maku 1 łyżka papryki 4 łyżki czerwonego octu winnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone ćwiartki rzepy przyprawić solą i pieprzem. W rondlu lekko rozgrzać masło, a gdy się rozpuści i zacznie rumienić dodać rzepę. Po kilku minutach dodać mak i…

Fenkuł duszony z marchewką i cebulą

Składniki: 6 marchewek, obranych i pokrojonych w słupki 2 bulwy kopru pokrojone wzdłuż na słupki 1 duża cebula pokrojona w półplasterki 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na dużej patelni doprowadzić do wrzenia szklankę wody, dodać pokrojone warzywa, sól, cukier i oliwę. Dusić…

Fenkuł z fasolką, cebulą i zielonym koperkiem

Składniki: 1 puszka białej fasolki konserwowej 1 bulwa kopru włoskiego pokrojonego w kostkę ½ czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę 2 łyżki posiekanego koperku Dresing: 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę dokładnie wypłukać, obsączyć. Składniki dresingu zmiksować. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce, pozwolić aby smak się…

Fenkuł duszony z papryką i cebulą

Składniki: 4 bulwy fenkułu pokrojone wzdłuż na plastry 3 cebule pokrojone wzdłuż na cienkie plastry 2 czerwone papryki oczyszczone, pokrojone wzdłuż na paski 2 łyżki oliwy 2/3 szklanki bulionu warzywnego 1 drobno posiekany ząbek czosnku szczypta nasion kopru 2 łyżki posiekanej bazylii, natki pietruszki i koperku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać oliwę, dodać…