Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wątróbki

Szaszłyk z wątróbek drobiowych grillowany

Składniki: wątróbki drobiowe boczek gotowany cebula oliwa mleko pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę podzielić na części, odciąć żyły i błony, zamoczyć w mleku, odstawić na godzinę. Odcedzić, opłukać wodą, osuszyć. Cebule obrać, pokroić w grube plastry, boczek pokroić w plastry. Na szpadki do pieczenia szaszłyków nabijać naprzemiennie składniki, posmarować oliwą, oprószyć pieprzem, upiec na grillu.

Sałatka z wątróbek rybnych

Składniki: 1 puszka "Wątróbek Rybnych" z dorsz w tłuszczu własnym 3 ogórki korniszony 3 jajka na twardo 1 mała cebulka 1/2 puszki kukurydzy majonez wg uznania Sposób przyrządzenia: Wątróbki rybne obsączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę. Ogórki konserwowe, obrane jajka i cebulkę pokroić w kostkę o wielkości ziaren kukurydzy. Obsączoną kukurydzę i resztę składników…

Wątróbka drobiowa po staropolsku

Składniki: wątróbka drobiowa – 20 dag 2 cebule białe jabłko (papierówka lub antonówka) ziemniaki sos sojowy w słoiku sałata ogórki kiszone lub konserwowe cytryna grejpfrut papryka olej pietruszka czosnek sól pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę drobiową i cebulę smażyć na oleju, na oddzielnych patelniach. Do wątróbki dodać pokrojone w półksiężyce jabłko oraz sos i przyprawić do…

Curry z kurzych wątróbek

Składniki: • 1/4 szklanki sosu sojowego • 3 ząbki czosnku • 1 łyżka ziaren sezamu • 1 łyżeczka oleju sezamowego • 1/2 kg kurzych wątróbek • 2 łyżki oliwy z oliwek • 1 czerwona papryka • 1 cebula • 1 łyżeczka mielonej kolendry • 1 łyżeczka mielonego kminku • 2 łyżki oleju arachidowego • 10…

Smażone wątróbki dorszowe

Składniki: • kilka wątróbek dorszowych • tłuszcz do smażenia, • 4 cebule, • kilka ząbków czosnku, • sól, • pieprz, • 3 łyżki masła, • ocet. Wykonanie: Zdjąć błonę z ikry dorszowej, obsmażyć je na tłuszczu , odcedzić ten tłuszcz odlać go, znów obsmażać i znów wylać ten tłuszcz. Posiekać cebulę i czosnek, usmażyć na…