Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybna

Włoska zupa rybna

Składniki: 50 dkg filetów ryb słodkowodnych ze skórą ½ szklanki posiekanej cebuli ½ szklanki posiekanych łodyg selera naciowego 4 posiekane ząbki czosnku ½ szklanka oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 szklanka białego, wytrawnego wina 2 puszki posiekanych pomidorów 3 szklanki wody sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek, cebulę…

Rybacka pikantna zupa z łososia

Składniki: 1 kg filetów z łososia ze skórą ½ szklanki oliwy 3 duże, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki 2 pokrojone w półplasterek cebule 4 pokrojone w cienkie plastry marchewki 2 pokrojone w plastry łodygi selera naciowego sól, pieprz, mielone chili Sposób wykonania: W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, smażyć mieszając…

Meksykańska zupa rybna

Składniki: 6 plastrów (dzwonki)dowolnej ryby morskiej 1 litr wody 5 rozgniecionych ząbków czosnku 1 łyżeczka sosu sojowego ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki mielonego chili sól do smaku ½ szklanki drobno posiekanej kapusty 1 łyżka koncentratu pomidorowego Sposób przyrządzenia: Umyte porcje ryby zalać wodą, dodać pozostałe składniki z wyjątkiem koncentratu pomidorowego, doprowadzić do wrzenia, powolutku gotować…

Sałatka śledziowa z ogórkiem

Składniki: pół słoika marynowanych śledzi 2 cebule 2 ogórki konserwowe 2 jaja ćwierć pęczka natki pietruszki majonez pieprz Sposób wykonania: Śledzie pokroić w paseczki, cebulę posiekać a ogórki i jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać całość majonezem i doprawić do smaku pieprzem. Udekorować natką pietruszki i ćwiartkami ugotowanego na twardo jajka.