Składniki: tuńczyk 1 puszka kukurydza 1 puszka 3 krążki ananasa z puszki majonez Sposób wykonania: Ananasa pokroić na mniejsze kawałki, tuńczyka rozdrobnić widelcem a kukurydze odsączyć z zalewy. Całość dokładnie wymieszać i polać majonezem.
Tag: rybna
Listy
Sałatka z gruszek i tuńczyka
by Paulina Twardowska • • 0 Comments
Składniki: 8 połówek gruszek małą puszka tuńczyka w oliwie 3/4 szklanki ryżu ugotowanego łyżeczka posiekanej zieleniny łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Gruszki pokroić na małe kawałki, tuńczyka rozdrobnić widelcem i przełożyć wszytko do ryżu. Dodać jeszcze posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka z porów z jajkiem i ogórkiem
by Izabella Jakubiak • • 0 Comments
Składniki: 2 pory 3 jaja ogórek konserwowy pół pęczka natki pietruszki mały słoik majonezu musztarda sól pieprz Sposób wykonania: Pory pokroić w krążki, które sparzyć wrzątkiem. Ogórka pokroić w kostkę, jajka na cząstki a natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać sałatkę majonezem wymieszanym z musztardą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka z rukolą i łososiem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Ryba w szarym sosie
by Weronika Tomas • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ryby pangi 1 marchewka 1 pietruszka 2 duże cebule 4 dkg masła 1 łyżka mąki 3 łyżki utartego piernika 2 łyżki miodu ½ szklanki rodzynek ½ szklanki migdałów sok z cytryny pół szklanki czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz, cukier do smaku ziarna ziela angielskiego Sposób przyrządzenia: Filet z pangi umyć, osączyć i …