Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybna

Sałatka z gruszek i tuńczyka

Składniki: 8 połówek gruszek małą puszka tuńczyka w oliwie 3/4 szklanki ryżu ugotowanego łyżeczka posiekanej zieleniny łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Gruszki pokroić na małe kawałki, tuńczyka rozdrobnić widelcem i przełożyć wszytko do ryżu. Dodać jeszcze posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sałatka z porów z jajkiem i ogórkiem

Składniki: 2 pory 3 jaja ogórek konserwowy pół pęczka natki pietruszki mały słoik majonezu musztarda sól pieprz Sposób wykonania: Pory pokroić w krążki, które sparzyć wrzątkiem. Ogórka pokroić w kostkę, jajka na cząstki a natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać sałatkę majonezem wymieszanym z musztardą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Ryba w szarym sosie

Składniki: 1 kg ryby pangi 1 marchewka 1 pietruszka 2 duże cebule 4 dkg masła 1 łyżka mąki 3 łyżki utartego piernika 2 łyżki miodu ½ szklanki rodzynek ½ szklanki migdałów sok z cytryny pół szklanki  czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz, cukier  do smaku ziarna ziela angielskiego Sposób przyrządzenia: Filet z pangi umyć, osączyć i …