Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Pieczony filet łososia Aldony

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników ryb. Wypróbuj nasze przepisy. Pieczony filet łososia Aldony. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetu z łososia, czosnku, cytryny i tymianku. 
 

Składniki:

  • 1 duży filet z łososia bez skóry i ości
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
 

Grillowany dorsz Franka

Mamy dla Was przepis na pysznego grillowanego dorsza przepisu Franka. Do jego wykonania będziesz potrzebować: filetów z dorsza, oliwy z oliwek, czosnku i tymianku.   
 

Składniki:

  • 2 filety z dorsza 
  • 2 łyżki posiekanego rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku 
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 4 gałązki tymianku
  • 2 liście laurowe
  • starta skórka z 1 cytryny
  • pieprz
  • sól

 
 

Pstrągi z grilla Iwony

Przez żołądek do serca. Pyszne grillowane ryby. Dziś pstrąg w roli głównej. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pstrągów, masła, natki pietruszki i soku z cytryny.   
 

Składniki:

  • 4 pstrągi tęczowe
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki masła 
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz 
 

Ryba w panierce Wandy

Pyszne i sprawdzone przepisy na potrawy z ryb. Dziś przepis na rybę w panierce Wandy. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetów rybnych, bułki tartej, jajek oraz oleju do smażenia. 
 

Składniki:

  • 1 duży filet ryby
  • 1 szkl bułki tartej
  • ½ szkl mąki
  • 2 jaka
  • posiekana natka koperku
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • ½  cytryny
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól