Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na soję

Błyskawiczny gulasz wegetariański Iwony

Składniki: 1 szklanka ugotowanej lub konserwowej soi 1 pokrojona w kostkę ugotowana marchewka 5 posiekanych cebulek szalotek ¼ ugotowanej, pokrojonej w kostkę rzepy 2 obrane, pokrojone w kostkę pomidory natka pietruszki lub kolendry ilość wg uznania 3 łyżki oliwy ½ łyżeczki tartego imbiru 1 rozgnieciony ząbek czosnku papryka mielona, Garam Masala, kurkuma, kolendra mielona do…

Pikantne kiełki sojowe

Składniki: ½ szklanki kiełków sojowych 1 łyżka sosy sojowego 2 łyżki oleju sezamowego ½ łyżeczki mielonego chili ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki zgniecionego czosnku ½ łyżeczki nasion sezamu 1 szklanka wody posolonej do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać kiełki soi posoloną wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 20 minut, odcedzić, poczekać aż obeschną. W misce…

Czulent wegetariański

Składniki: • kotlety sojowe • ząbek czosnku • sól i pieprz do smyka • majeranek • włoszczyzna kostka rosołowa • oliwa • jajko Sposób wykonania: Kotlety sojowe gotowe (albo ulepione granulatu sojowego, kaszy mannej i otrębów owsianych, obtoczone w białku). Kotlety gotuje w kostce warzywnej z posiekanym czosnkiem i suszoną włoszczyzną, posypane majerankiem, solą i…

Tofu sojowe z pomidorkami koktajlowymi

Składniki: 15 pomidorków koktajlowych 2 ogórki opakowanie tofu sałatkowego (sojowego Orico) opakowanie oliwek czarnych 1 cebulka czerwona bazylia do dekoracji Wykonanie: Pomidorki umyć i przekroić na pół. Ogórki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Cebulkę obrać i drobno posiekać. Listki bazylii, poskubać na kawałki, Tofu sałatkowe Orico pokroić na drobna kostkę. Delikatnie wymieszać Przepis nadesłany…

Kotlety sojowe w pierzynce pomidorków

 Składniki: 5 dużych twardych pomidorów opakowanie kotletów sojowych Orico kilka listków bazylii do dekoracji 1 cebulka 2 suchary Wykonanie: Pomidory umyć dokładnie i wytrzeć ,następnie odciąć czubek z twardą częścią. Wydrążyć miąższ ze środka, i drobno posiekać razem z tą odciętą częścią.  cebulkę pokroić i zeszklić na patelni, wymieszać z rozdrobnionym miąższem i dodać pokruszone…