Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy mięsne

Pasztet po wiejsku

Składniki: 30 dkg wątróbki cielęcej 15 dkg wątróbki gęsiej 30 dkg wątróbki z kurczaka ½ szklanki czerwonego wina 15 dkg tłuszczu drobiowego 1 pokrojona w kostkę cebula 6 ząbków czosnku 15 dkg masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka nasion kolendry sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W małym rondlu doprowadzić do wrzenia wino, dodać pokrojoną w kostkę…

Żabie udka saute

 

Składniki:

  • 1 kg udek z żab
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju.
  • 1 drobno posiekana szalotka
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 rozdrobniony pomidor bez skórki
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • ½ łyżeczka papryki
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – opcjonalnie
  • sól, pieprz

Żabie udka zapiekane

Składniki: 24 udka żabie 2 szklanki mleka 3 łyżki masła 10 dkg tartego żółtego sera 4 łyżki sosu pomidorowego sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte żabie udka zalać mlekiem i odstawić na 1 godzinę, obsączyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzać masło z odrobiną oleju i obrumienić na złoty kolor przygotowane wcześniej…