Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na ciepło

Filet z kurczaka zapiekany z ziemniakami i grzybami

Składniki: 50 dkg piersi z kurczaka 15 dkg grzybów leśnych i pieczarek 5 ziemniaków 1 cebula 1 marchewka 15 dkg tartego żółtego sera 3 łyżki majonezu 1 szklanka mleka 1 łyżka mąki olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w plastry, usmażyć na oleju lekko rumieniąc. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Grzyby…

Zapiekanka z wędzonego dorsza

Składniki: 30 dkg wędzonych filetów z dorsza 1 mała bułeczka 2 łyżki mleka 1 żółtko jajka 2 cebule 1 łyżka masła 1 łyżka tartej bułki 2 łyżki tartego sera śmietana Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Rybę, namoczoną bułke, cebulę zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajko,…

Zapiekanka z naleśników i pieczarek

Składniki: 70 dkg pieczarek 3 cebule 1 łyżka masła majonez tarty żółty ser   Naleśniki: 2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka cukru sól mąka pszenna Sposób przyrządzenia: Składniki ciasta naleśnikowego wymieszać dodając taką ilość mąki aby ciasto uzyskało pożądaną konsystencję. Z tak przygotowanego ciasta usmażyć niezbyt cienkie naleśniki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę…

Wędzona ryba zapiekana z jajkami i ziemniakami

Składniki: 35 dkg z filetów z wędzonej ryby 2 ziemniaki 1 szklanka mleka 6 jaj 2 łyżki gęstej kremówki 1 papryka 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Mleko wymieszać ze szklanką wody, podgrzać, dodać rozdrobnioną wędzoną rybę, moczyć przez 2 minuty,…