Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: danie rybne

Pstrąg w zielonym majonezie

Składniki: • 1 duży pstrąg • 1 szklanka korzennego wywaru (po 2 ziarnka ziela angielskiego, jałowca, pieprzy i goździków oraz listek laurowy) • sok z ćwiartki cytryny lub 0.5 łyżeczki octu winnnego • 0.5 szklanki wody • 0.3 szklanki majonezu • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki • liście sałaty Sposób przyrządzenia: Rybę oskrobać z łusek,…

Karp na słodko

Składniki: • 2 karpie (po 1 kg) • 4 cebule • 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu • 2 kopiaste łyżki cukru • 10 zmielonych migdałów • 1 płaska łyżka rodzynek • 1 łyżka żelatyny • sól Sposób przyrządzenia: Karpie oskrobać, oprawić, umyć, pokroić w dzwonka. Na dnie rondla ułożyć pokrojone w talarki 2 cebule. Posypać…

Śledzie wykwintne

Składniki: • 6 śledzi • 1 szklanka majonezu • 4 łyżki śmietany • 4 łyżki przecieru pomidorowego • sok z cytryny lub łyżeczka octu winnego • 1 łyżka musztardy • 1 łyżeczka spirytusu • sól • 1 szklanka mleka Sposób przyrządzenia: Śledzie namoczyć na noc w wodzie. Wyjąć, usunąć ości, ewentualnie obrać ze skóry i…

Śledzie w oleju

Składniki: • 4 śledzie solone • 2 cebule • 0.5 szklanki oleju • sok z cytryny lub 2 łyżeczki octu winnego Sposób przyrządzenia: Śledzie namoczyć na noc w wodzie. Po wyjęciu skropić cytryną lub octem winnym. Pokroić drobno cebulę, pokroić śledzie w dzwonka, wymieszać, dolać olej, wymieszać, pozostawić w chłodnym miejscu, najlepiej na noc. Przepis…