Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czerwona kapusta

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i rodzynkami

Składniki: 50 dag czerwonej kapusty 2 soczyste winne jabłka kieliszek wytrawnego czerwonego wina łyżka rodzynków 2 łyżki oliwy sok z cytryny cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłka zetrzeć na tarce. Rodzynki namoczyć w winie po czym je odcedzi ć i dodać do sałatki. Skropić całość oliwą i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku sokiem…

Sałatka z kapusty i czerwonych cebulek

Składniki: po 2 szklanki poszatkowanej białej i czerwonej kapusty 3 drobno posiekane czerwone cebulki Sos: ½  łyżki masła ½ łyżki mąki ½ łyżki cukru ½ łyżki ostrej musztardy łyżka octu winnego ½  szklanki bulionu z kostki sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę wymieszać z cebulą. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozporwadzić ją bulionem.…

Sałatka z kapusty, jabłka i rodzynek

Składniki: średniej wielkości główka czerwonej kapusty cebula duże winne jabłko sok z połowy pomarańczy 2 łyżki rodzynek olej słonecznikowy cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować cebule posiekać a obrane jabłko w kostkę. Następnie sok z pomarańczy wymieszać z olejem, solą oraz cukrem i polać sałatkę. Całość wymieszać i posypać jeszcze rodzynkami.