Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czerwona kapusta

Kolorowa kapusta z jabłkiem

Składniki: 1/2 kg. białej kapusty 1/2 kg. czerwonej kapusty 30dag. jabłek 1 cytryna 4 łyżki miodu sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Kapusty osobno poszatkować. Posolić i odstawić na pół godziny. Z jabłek usunąć gniazda nasienne i każde pokroić na 8 części. Skropić sokiem z cytryny. Czerwoną kapustę sparzyć w osolonym wrzątku, odcedzić…

Kapuściana sałatka z rodzynkami

Składniki: ½  główki białej kapusty ¾ główki czerwonej kapusty 5 dag rodzynek duża cebula mały słoik majonezu pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Kapusty poszatkować, rodzynki sparzyć wrzątkiem a cebulę pokroić w krążki. Całość wymieszać i polać majonezem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Czerwona kapusta z jabłkiem

Składniki: średniej wielkości główka czerwonej kapusty cebula duże winne jabłko sok z połowy pomarańczy 2 łyżki rodzynek olej słonecznikowy cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Cebule pokroić w krążki a obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie sok pomarańczowy wymieszać z olejem. Doprawić do smaku solą oraz cukrem i polać sałatkę. Całość delikatnie…

Sałatka z czerwonej kapusty z cebulką

Składniki: 500 g czerwonej kapusty 2 jabłka 1 cebula 1 cytryna natka pietrsuzki 2 łyżki oliwy sól cukier Sposób wykonania; Kapustę poszatkować. Następnie obrane jabłka zetrzeć na tarce, po czym skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Pokroić jeszcze cebulę w krążki i całośc wymieszać. Skropić oliwą i dorpawić do smku solą oraz cukrem.…