Składniki: 1/2 kg. białej kapusty 1/2 kg. czerwonej kapusty 30dag. jabłek 1 cytryna 4 łyżki miodu sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Kapusty osobno poszatkować. Posolić i odstawić na pół godziny. Z jabłek usunąć gniazda nasienne i każde pokroić na 8 części. Skropić sokiem z cytryny. Czerwoną kapustę sparzyć w osolonym wrzątku, odcedzić…
Tag: czerwona kapusta
Listy
Kapuściana sałatka z rodzynkami
by Jadwiga Śmigiel • • 0 Comments
Składniki: ½ główki białej kapusty ¾ główki czerwonej kapusty 5 dag rodzynek duża cebula mały słoik majonezu pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Kapusty poszatkować, rodzynki sparzyć wrzątkiem a cebulę pokroić w krążki. Całość wymieszać i polać majonezem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Listy
Czerwona kapusta z jabłkiem
by Justyna Choma • • 0 Comments
Składniki: średniej wielkości główka czerwonej kapusty cebula duże winne jabłko sok z połowy pomarańczy 2 łyżki rodzynek olej słonecznikowy cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Cebule pokroić w krążki a obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie sok pomarańczowy wymieszać z olejem. Doprawić do smaku solą oraz cukrem i polać sałatkę. Całość delikatnie…
Listy
Sałatka z czerwonej kapusty z cebulką
by Kinga Maj • • 0 Comments
Składniki: 500 g czerwonej kapusty 2 jabłka 1 cebula 1 cytryna natka pietrsuzki 2 łyżki oliwy sól cukier Sposób wykonania; Kapustę poszatkować. Następnie obrane jabłka zetrzeć na tarce, po czym skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Pokroić jeszcze cebulę w krążki i całośc wymieszać. Skropić oliwą i dorpawić do smku solą oraz cukrem.…
Listy
Sałatka z czerownej kapusty z ogórkiem i jabłkiem
by Patrycja • • 0 Comments
Składniki: 1 główka mocno zwartej czerwonej kapusty 1 cebula 2 kiszone ogórki 1 jabłko 1 cytryna 3 – 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Cebulę pokroić w krążki a ogórki w kostkę. Obrane jabłko zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny, oliwą,…