Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka Pawie oczko

karczek7xs.jpgCykl – przepisy mistrzów
Składniki:

  • karkówka
  • szynka parmeńska
  • cukinia
  • primerba włoska
  • pomidory
  • papier ryżowy
  • kapusta zasmażana
  • młode ziemniaki
  • dip z sera
  • papryka peperoni
  • cukinia

Sposób przyrządzenia:
Karkówkę rozbić, przyprawić, posmarować primerbą włoską, wyłożyć plastrami cukinii. Pierś kurczaka nadziać papryką i śliwkami. Całość zawinąć w roladkę. Roladkę zawinąć w szynkę parmeńską i wygrillować. Podawać na wygrillowanych plastrach pomidora z młodymi ziemniakami nadziewanymi dipem.
Autor: Małgorzata Hoffmann i Jarosław Balcerek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *