Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

leon Lipiec

Forum Replies Created

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • leon Lipiec
    Participant

    Jak najbardziej potrzebne święto.

    :angry:

    leon Lipiec
    Participant

    Jak najbardziej potrzebne święto.

    :angry:

    in reply to: Ostra kuchnia #46193
    leon Lipiec
    Participant

    Ja próbuje od czasu do czasu, dodając do potraw[url=http://online-urlop.pl/kulinarne-podroze].[/url] Podkreśla smak

    in reply to: Ostra kuchnia #46524
    leon Lipiec
    Participant

    Ja próbuje od czasu do czasu, dodając do potraw[url=http://online-urlop.pl/kulinarne-podroze].[/url] Podkreśla smak

    in reply to: Kuchnia Tajska. Krewetki #46192
    leon Lipiec
    Participant

    W takim razie podaje przepis na zupę tajską
    – 2 trawy cytrynowe
    – 4 ząbki czosnku
    – świeża kolendra – pęczek
    – łyżeczka startego świeżego imbiru
    – puszka mleka kokosowego
    – 3 łyżki oliwy z oliwek
    – 2 łyżki czerwonej pasty curry
    – 1 czerwone chili – Proszę zorientować się jaką ostrość ma chili, które kupujecie
    – 300g obranych krewetek- może byc pierś z kurczaka
    – mała paczka makaronu ryżowego
    – garść świezych lub suszonych grzybów shitake- suszone moczyć około 30 minut
    – sos sojowy
    – pędy bambusa – opcjonalnie
    – około litr wody

    Na patelni posmażyć oliwę z czosnkiem przez około minutę. Nastepnie dodać trawę, pokrojony czosnek, połowę kolendry, imbir, mleko kokosowe, paste curry, chili, pokrojone grzyby, pędy bambusa i wodę. Doprawić sosem sojowym. Gotować około 15 minut. Dorzucić krewetki i makaron, gotować przez kolejne 5 minut. Podawać posypane resztą kolendry.
    Smacznego 🙂

    in reply to: Kuchnia Tajska. Krewetki #46523
    leon Lipiec
    Participant

    W takim razie podaje przepis na zupę tajską
    – 2 trawy cytrynowe
    – 4 ząbki czosnku
    – świeża kolendra – pęczek
    – łyżeczka startego świeżego imbiru
    – puszka mleka kokosowego
    – 3 łyżki oliwy z oliwek
    – 2 łyżki czerwonej pasty curry
    – 1 czerwone chili – Proszę zorientować się jaką ostrość ma chili, które kupujecie
    – 300g obranych krewetek- może byc pierś z kurczaka
    – mała paczka makaronu ryżowego
    – garść świezych lub suszonych grzybów shitake- suszone moczyć około 30 minut
    – sos sojowy
    – pędy bambusa – opcjonalnie
    – około litr wody

    Na patelni posmażyć oliwę z czosnkiem przez około minutę. Nastepnie dodać trawę, pokrojony czosnek, połowę kolendry, imbir, mleko kokosowe, paste curry, chili, pokrojone grzyby, pędy bambusa i wodę. Doprawić sosem sojowym. Gotować około 15 minut. Dorzucić krewetki i makaron, gotować przez kolejne 5 minut. Podawać posypane resztą kolendry.
    Smacznego 🙂

    in reply to: Kuchnia Tajska. Krewetki #46190
    leon Lipiec
    Participant

    No cóż jeżeli ktos nie lubi tajskiej kuchni to jestem wstanie go zrozumieć bo ma dość charakterystyczne smaki. Ja jednak polecam zupę tajską z krewetkami. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to mam świetny przepis

    in reply to: Kuchnia Tajska. Krewetki #46521
    leon Lipiec
    Participant

    No cóż jeżeli ktos nie lubi tajskiej kuchni to jestem wstanie go zrozumieć bo ma dość charakterystyczne smaki. Ja jednak polecam zupę tajską z krewetkami. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to mam świetny przepis

    in reply to: Szybkie potrawy #46187
    leon Lipiec
    Participant

    Ja polecam przekąski z ciasta francuskiego. Łatwo i szybko a nadzienie może być zarówno słodkie jak isłone

    in reply to: Szybkie potrawy #46518
    leon Lipiec
    Participant

    Ja polecam przekąski z ciasta francuskiego. Łatwo i szybko a nadzienie może być zarówno słodkie jak isłone

    in reply to: Wino! #46183
    leon Lipiec
    Participant

    Ja lubię eksperymentowac z winami. Owszem mam kilka ulubionych ale niestety nie można dostać ich w naszym kraju

    in reply to: Wino! #46514
    leon Lipiec
    Participant

    Ja lubię eksperymentowac z winami. Owszem mam kilka ulubionych ale niestety nie można dostać ich w naszym kraju

    in reply to: Spaghetti #46173
    leon Lipiec
    Participant

    A najlepsze jest to, że jak sie postaramy to pachnieć latem w naszej kuchni może caly rok 🙂

    in reply to: Spaghetti #46504
    leon Lipiec
    Participant

    A najlepsze jest to, że jak sie postaramy to pachnieć latem w naszej kuchni może caly rok 🙂

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)