Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ziemniaczana ze szpinakiem i selerem naciowym

Składniki:

  • 70 dkg ziemniaków
  • 8 gałązek selera naciowego
  • ½ opakowania mrożonego szpinaku
  • pęczek zielonej pietruszki
  • 1 duża cebula
  • szklanka śmietany 18%
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Gałązki selera naciowego i pietruszkę umyć osączyć. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Zagotować litr wody, osolić, włożyć cebulę i posiekane liście selera i pietruszki, zagotować, ostudzić i zmiksować. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w słupki, włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować do miękkości, połączyć z przecierem warzywnym, podgrzać, dodać śmietanę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu posypać każdą porcję zieloną posiekaną pietruszką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *