Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z wołowiną i ciecierzycą

 

Składniki:

  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 450 g chudej wołowiny
  • 1 szkl. siekanej cebuli
  • ½ szkl. posiekanej marchwi
  • 1/8 łyżeczki soli czosnkowej
  • pieprz
  • ¼ szkl. ciecierzycy
  • 3 szkl. wywaru wołowego
  • 1 szkl. sosu salsa
  • ¼ szkl. śmietany

Sposób wykonania:

  1. W garnku rozgrzać olej.
    Wówczas wrzucić na niego pokrojone mięso, marchew oraz posiekaną cebulę.
    Trzymać na małym ogniu około 7 minut.
    Po tym czasie dodać ciecierzycę, sos salsa oraz wlać wywar.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Doprowadzić do wrzenia i gotować około 3 minut.
    Przed podaniem udekorować keksem bitej śmietany.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *