Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z porów z parówkami Iwony

Składniki:

  • 6 szklanek bulionu warzywnego
  • ½ kg porów/ białe części/
  • 4 parówki drobiowe
  • 4 ziemniaki
  • ½ szklanki śmietany
  • 3 łyżeczki mąki
  • 1 duża łyżka masła
  • sól, pieprz do smaku
  • przyprawa maggi do smaku
  • posiekana zielona natka pietruszki


 

Sposób przyrządzenia:
Pory umyć pokroić  w talarki i poddusić na maśle, zalać  wrzącym rosołem, dodać  pokrojone w kostkę ziemniaki, parówki, i gotować. Gdy ziemniaki będą miękkie zaprawić zupę śmietaną wymieszaną  z mąką, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem posypać  posiekaną natką  pietruszki.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *