Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z piersi kurczaka i kukurydzy

Składniki:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

  • 1 pierś kurczaka
  • 2 białka
  • 4 szkl. rosołu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 łyżka maki ziemniaczanej
  • 4 łyżki wody
  • 3 łyżki zielonego groszku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 cienki plasterek szynki

    Sposób wykonania:

    1. Pierś kurczaka zemleć w maszynce po czym dodać do niego białka, wymieszać.
      W między czasie rosół doprowadzić do wrzenia, wówczas wsypać kukurydzę i dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną 4 łyżkami wody.
      Całość wymieszać i ponownie zagotować.
      Następnie cały czas mieszając zupę dodawać mięsną masę oraz zielony groszek.
      Doprawić do smaku solą i gotować ostanie 5-6 min.
      Przed podaniem posypać posiekaną szynką.

      Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ulę

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *