Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kurczaka pachnąca wiśnią i pomarańczą

Składniki:

  • 1-2 porcje rosołowe
  • 1 litr wody
  • jarzyny
  • przyprawy
  • 20 dkg filetów z drobiu
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • 1 łyżka likieru wiśniowego

    Sposób przyrządzenia:
    Pokrojone w cienkie płatki filet z kurczaka zalać sokiem z pomarańczy i likierem, wymieszać, odstawić do lodówki na 3 godziny. Umyte porcje rosołowe i oczyszczone jarzyny zalać zimną wodą, powoli gotować przez około 2 godziny, odcedzić wywar, schłodzić, odtłuścić. Tak przygotowany bulion doprowadzić do wrzenia, dodać filety wraz z marynatą, chwilkę gotować, przyprawić pikantnie. Podawać udekorowane posiekaną zieloną cebulką.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *