Zupa z czerwonej fasoli Kamilii
Zupa z czerwonej fasoli Kamilii0 out of 5 based on 0 voters.
Mamy dla Was przepis na pyszną zupę z czerwonej fasoli. Aby ją przygotować potrzebujesz również marchewki, pietruszki, pora oraz koperku.
Składniki:
- 500 g czerwonej fasoli
- 100 ml śmietany 18%
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1 por
- liście laurowe
- ½ pęczka koperku
- ziele angielskie
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc.Następnego dnia wymienić wodę na świeżą.Dodać kilka ziarenek ziela angielskie oraz listki laurowe.Wrzucić jeszcze obraną marchewkę, pietruszkę oraz pora pokrojone na mniejsze kawałki.Całość gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.Wówczas dodać śmietanę i jeszcze raz zagotować.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa fasolowa
- Opublikowano: czwartek, 23, lipiec 2015 03:33
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa