Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa serowa Martyny

Prosty przepis na pyszną zupę serową. Aby ją wykonać będziesz potrzebować: serka topionego, żółtego sera, bulionu i grzanek do podania. 
 

Składniki:

  • 3 kostki serka topionego
  • 20 dag żółtego sera
  • 1 l bulionu 
  • koperek
  • 4 grzanki
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Do garnka wlać bulion.
    Zagotować go na małym ogniu po czym wrzucić do niego serki topione.
    Mieszając trzymać na małym ogniu, aż serki się roztopią.
    Wrzucić posiekany koperek i gotować jeszcze przez kilka minut.
    Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na sam koniec tuż przed podaniem dodać jeszcze żółty ser starty na tarce o dużych oczkach.
    Podawać z grzankami.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *