Zupa rybna z warzywami Pauliny
Zupa rybna z warzywami Pauliny4.56 out of 5 based on 41 voters.
Składniki:
- 2 filety z mintaja
- 1 marchewka
- por/ biała część/
- 1 czerwona papryka
- liść laurowy
- sól, pieprz do smaku
- ½ szklanki śmietany 18%
- łyżka mąki
- ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
-
Filety umyć, osączyć i pokroić w paseczki. Marchewkę i pora umyć, obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Warzywa włożyć do garnka i zalać bulionem warzywnym około 1 ½ litra. Dodać liść laurowy, sól, pieprz do smaku i gotować około30 minut. Pod koniec gotowania dodać rybę i jeszcze gotować 10 minut. Śmietanę połączyć z mąką , dodać do zupy , wymieszać. Obficie posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z białym pieczywem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa rybna
- Opublikowano: czwartek, 24, marzec 2011 11:28
- Paulina
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa