Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z mielonego mięsa i musztardy

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa wieprzowego
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki zielonych oliwek
  • 2 łyżki  ostrej musztardy
  • 1 średnia cebula
  • sól, pieprz oregano  do smaku
  • ziemniaki

    Sposób przyrządzenia:
    Mielone mięso wymieszać z żółtkiem i musztardą, dodać oliwki i posiekaną cebulę, wymieszać i przyprawić do smaku solą szczyptą  oregano i pieprzem do smaku. W natłuszczonym  naczyniu żaroodpornym wyłożyć  masę i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w grube słupki, usmażyć na oleju, osolić. Mięso pokroić na porcje, podawać z ziemniakami i sezonową ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *