Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna z pomidorami i papryką

 

Składniki:

 

  • 1,5 kg ryby słodkowodnej
  • 2 cebule
  • pęczek włoszczyzny
  • 2 czerwone papryki
  • 2 pomidory
  • 0,3 l śmietany
  • 3 żółtka
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko
  • mąka

Sposób wykonania:
Sprawioną i wyfiletowaną rybę pokroić na kawałki, które oprószyć solą, pieprzem oraz papryką i zalać wodą. Gotować na małym ogniu.
Natomiast z pozostałych głów, ogonów oraz kręgosłupów ugotować wywar. Dodając do nich warzywa, liść laurowy i zalewając całość 3 szklankami wody.
Gotowy wywar przecedzić i zalać nim rybę.
Następnie jajka, mąkę i wodę zagnieść ze sobą tworząc zacierkę, którą gotować w zupie.
Na sam koniec zagęścić zupę śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *