Zupa pomidorowa Marleny
Zupa pomidorowa Marleny0 out of 5 based on 0 voters.
Tradycyjne polskie zupy. Będziesz zaskoczony jakie pyszne. Zupa pomidorowa Marleny. Przepis zawiera: pomidory, czosnek, mleczko koksowe i oliwę z oliwek.
Składniki:
- ½ kg pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki mleczka kokosowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 l bulionu
- ½ łyżeczki imbiru
- ½ łyżeczki kardamonu
- ½ łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- jogurt i koperek do dekoracji

Sposób wykonania:
-
Pomidory sparzyć wrzątkiem.Obrać je ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.Wówczas zmiksować je na gładki przecier.Następnie obrany czosnek drobno posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.Lekko zeszklić po czym dodać przecier pomidorowy.Wrzucić imbir, kardamon, kurkumę i paprykę.Wlać jeszcze 1 l bulionu i gotować na małym ogniu około 1 minut.Po tym czasie dodać jeszcze mleczko kokosowe.Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.Przed podaniem udekorować keksem jogurtu oraz koperkiem.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pomidorowa
- Opublikowano: środa, 31, sierpień 2016 04:06
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa