Zupa pomidorowa Krystyny
Zupa pomidorowa Krystyny0 out of 5 based on 0 voters.
Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Przyrządź pyszną zupę pomidorową przepisu Krystyny. Przepis zawiera: pomidory, czosnek, bulion warzywny i przyprawy.
Składniki:
- 2 l bulionu warzywnego
- 6 pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka suszonej bazylii
- ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku
- sól
- pieprz
- kwaśna śmietana do dekoracji

Sposób wykonania:
-
Pomidory sparzyć wrzątkiem i pokroić na mniejsze kawałki.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą.Lekko przesmażyć po czym dodać pomidory.Trzymać jeszcze razem przez chwilę na małym ogniu.Wówczas zalać całość bulionem warzywnym.Dodać jeszcze bazylii i paprykę w proszku do smaku.Gotować około 15-20 minut.Po tym czasie zdjąć garnek z ognia.Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu.Doprawić go do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem udekorować keksem kwaśnej śmietany.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pomidorowa
- Opublikowano: poniedziałek, 14, wrzesień 2015 06:07
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa