Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowa Grażyny

 

Składniki:

    • porcja rosołowa z kurczaka lub indyka
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka
    • kawałek selera
    • kawałek pory
    • cebula
    • 3 liście laurowe
    • cebula
    • 3 ziela angielskie
    • 1 gożdzik
    • 1 kostka bulionowa drobiowa
    • 1 2/2 litra wody
    • maggi w płynie
    • 1/2 szklanki słodkiej śmietany
    • 1 przecier pomidorowy 30 %

Sposób przyrządzenia:
Porcję rosołową, warzywa, przyprawy zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu 1 1/2 godziny. Szumować w miarę potrzeby. Wyjąć porcję rosołową i warzywa. Przecedzić. Dodać przecier pomidorowy. Zagotować. Doprawić śmietaną i maggi.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *