Zupa pieczarkowa Uli
Zupa pieczarkowa Uli5.00 out of 5 based on 1 voters.
Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym obiadem. Zupa pieczarkowa Uli. Aby wykonać tą zupę potrzebujesz: pieczarek, cebuli, masła, bulionu i śmietany.
Składniki:
- 50 dag pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1,5 l bulionu
- 3 łyżki śmietany 18%
- natka pietruszki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.Lekko ją poddusić po czym wrzucić obrane pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki.Wymieszać i trzymać kilka minut na ogniu.Następnie zalać całość bulionem.Gotować około 15 minut.Po tym czasie dodać jeszcze śmietanę i dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Gotować ostatnie 5 minut.Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: wtorek, 05, maj 2015 06:07
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa