Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ogórkowa z ryżem

Składniki:

  • 300 g podrobów drobiowych
  • 2 kiszone ogórki
  • marchewka
  • cebula
  • pietruszka
  • 50 g ryżu
  • 20 g masła
  • natka pietruszki
  • koperek
  • szczypiorek
  • 2 listki laurowe kilka
  • ziaren pieprzu
  • sól
     


Sposób wykonania;
Podroby zalać wodą i gotować około 1 godziny.
W między czasie cebulkę, marchewkę oraz pietruszkę obrać, posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle.
Natomiast ryż wrzucić do bulionu i gotować do miękkości.
W trakcie wrzucić podsmażone warzywa oraz starte na tarce ogórki, listek laurowy, ziarenka pieprzu.
Gotować jeszcze około 10 minut.
Na koniec dodać jeszcze posiekaną zieleninę.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *