Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa mięsna z ryżem

 

Składniki:

 

  • 35 dag mielonej wołowiny
  • 35 dag mielonej wieprzowiny
  • 1/3 szkl ryżu
  • jajko
  • łyżeczka suszonego oregano
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ szkl przecieru pomidorowego
  • 10 szkl bulionu wołowego
  • ½ szkl posiekanej kolendry

Sposób wykonania:
Do dużej miski przełożyć mięso.
Dodać do niego ryż, jajko, oregano oraz sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie wymieszać i z powstałej masy uformować małe pulpety.
Następnie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Wówczas dodać przecier pomidorowy oraz bulion.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Doprowadzić zupę do wrzenia po czym dodać klopsy i gotować pod przykryciem około 30 minut.
Przed podaniem posypać posiekaną kolendrą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *