Zupa krem z groszku.
Zupa krem z groszku.4.44 out of 5 based on 113 voters.
Skład:
- 15dkg groszku(może być mrożony)
- 1,5 łyżki masła
- 1 łyżki posiekanej cebuli
- 1 łyżka pokrojonego w kostkę selera
- 1 łyżka posiekanego pora
- 600ml bulionu
- 100ml śmietany
- 1 łyżka maki
- sól
Sposób przyrządzenia:
Warzywa bez groszku dusić na maśle, domieszać mąkę. Po 5 min dolać 0,5 l rosołu. Gotować 20 min, posolić do smaku. W osobnym garnku ugotować- 20 min groszek, odcedzić. Przełożyć groszek do warzyw, dolać resztę rosołu. Całość zmiksować lub przetrzeć. dodać śmietanę. Zagotować.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: sobota, 12, luty 2005 06:30
- Gałucha
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa