Zupa kalafiorowa Marioli
Zupa kalafiorowa Marioli 0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszne przepisy na zupy. Będziesz zaskoczony jakie smaczne. Zupa kalafiorowa Marioli. Lista zakupów: kalafior, ryż, cebula, kurkuma i imbir.
Składniki:
- 1 kalafior
- 1 szkl ryżu
- 1 cebula
- ½ łyżeczki kurkumy
- szczypta imbiru
- ½ łyżeczki chilii
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Kalafiora dokładnie umyć i podzielić na pojedyncze różyczki.Następnie obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym olejem.Lekko ja przesmażyć po czym dodać ryż i zalać całość wodą.Gotować około 5 minut po czym wrzucić różyczki kalafiora.Dodać kurkumę, chilii i imbir do smaku.Trzymać na małym ogniu do miękkości kalafiora.Gotową zupę zaprawić śmietaną.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa kalafiorowa
- Opublikowano: piątek, 07, sierpień 2015 04:11
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa