Ziemniaki z serowym farszem w plastrach boczku pieczone
Ziemniaki z serowym farszem w plastrach boczku pieczone4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w mundurkach, schłodzić, obrać. Każdy ziemniak przekroić wzdłuż na połowę, część miąższu usunąć łyżeczką. Tarty ser wymieszać z kminkiem i szczypiorkiem, wypełnić mieszanką wgłębienia w połówkach ziemniaków, przyprawić. Napełnione serowym farszem połówki ziemniaków, owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką lub owinąć białą, bawełnianą nitką. Ziemniaki ułożyć na blasze do pieczenia, zrosić stopionym masłem i piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: czwartek, 24, marzec 2011 11:34
- Kinga
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak