Ziemniaki nadziewane grzybami Kingi
Ziemniaki nadziewane grzybami Kingi4.80 out of 5 based on 20 voters.
Składniki:
- 25 dkg pieczarek
- 6 dużych ziemniaków
- 2 cebule
- 2-3 ząbki czosnku
- 20 dkg wędzonego boczku
- szklanka śmietany
- 3 łyżki masła
- sól, pieprz, majeranek do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki dokładnie umyć, ponakłuwać widelcem, oprószyć solą. Obłożyć plasterkami czosnku, każdy zawinąć w folię spożywczą. Piec około godziny w temperaturze 200 stopni C. Pieczarki i obraną cebulę posiekać i zeszklić na patelni na maśle, dodać majeranek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Boczek pokroić w kostkę podsmażyć na oddzielnej patelni. Ziemniaki przekroić na pół i obłożyć grzybami. Podawać z podsmażonym boczkiem i śmietaną.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: czwartek, 24, marzec 2011 11:24
- Kinga
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak