Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki nadziewane grzybami Kingi

Składniki:

  • 25 dkg pieczarek
  • 6 dużych ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 20 dkg wędzonego boczku
  • szklanka śmietany
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz, majeranek do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Ziemniaki dokładnie umyć, ponakłuwać widelcem, oprószyć  solą. Obłożyć plasterkami czosnku, każdy zawinąć w folię spożywczą. Piec około godziny w temperaturze 200 stopni C. Pieczarki i obraną cebulę posiekać i zeszklić na patelni na maśle, dodać majeranek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Boczek pokroić w kostkę podsmażyć na oddzielnej patelni. Ziemniaki przekroić na pół i obłożyć  grzybami. Podawać z podsmażonym boczkiem i śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *