Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaczane przecierki

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • sól
  • olej
  • 1 jajko
  • mąka
  • cebula
  • kiełbasa

    Sposób wykonania:

    1. Obrane ziemniaki zetrzeć na  tarce po czym odcisnąć powstały sok.
      Następnie wbić jajko, i dodać tyle mąki aby ciasto było gęste.
      Doprawić do smaku solą.
      Łyżką nabieramy małe porcje ciasta i wrzucamy do solonej wrzącej wody i gotować do wypłynięcia na powierzchnię.
      W między czasie kiełbasę pokroić w kostkę a cebulę posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
      Podawać z ugotowanymi kluskami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *