Ziemniaczane przecierki
Ziemniaczane przecierki4.66 out of 5 based on 56 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
-
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce po czym odcisnąć powstały sok.
Następnie wbić jajko, i dodać tyle mąki aby ciasto było gęste.
Doprawić do smaku solą.
Łyżką nabieramy małe porcje ciasta i wrzucamy do solonej wrzącej wody i gotować do wypłynięcia na powierzchnię.
W między czasie kiełbasę pokroić w kostkę a cebulę posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z ugotowanymi kluskami.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: środa, 22, grudzień 2010 08:47
- Arleta Kusy
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak