Zapiekany omlet z pieczarkami i fasolą

33764
com_content.article
(Oddano 2 głosów z średnią 5.00 z 5)
Zapiekany omlet z pieczarkami i fasolą 5.00 out of 5 based on 2 voters.


 

Składniki:

  •  6 jajek
  •  2 szkl. kiełków soi
  •  100 g pokrojonych pieczarek
  •  kilka strąków ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
  •  łyżka startego selera
  •  łyżka startego korzenia pietruszki
  •  łyżka posiekanej cebuli
  •  łyżka sosu sojowego
  •  szczypta soli
  •  olej

Sposób wykonania:

  1. Jajka roztrzepać razem z sosem sojowym oraz solą po czym dodać drobno posiekane kiełki, cebulę, pieczarki, seler, pietruszkę.
    Następnie przelać całość do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
    Wstawić pod przykryciem do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 15 min.
    Po tym czasie odkryć aby omlet ładnie się przyrumienił. Powinno to zająć około 5-7 minut.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi