Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekany mus jabłkowy z bitą śmietaną

Składniki:

  • 1 l musu jabłkowego
  • 50 g rumu
  • 5 białek
  • ¾ szkl. cukru pudru
  • 1 szkl. płatków migdałowych
  • dzbanuszek słodkiej śmietanki
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • masło do formy

Sposób wykonania:

  1. Mus wymieszać razem z rumem po czym dodać białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem cukru, delikatnie połączyć.
    Przelać pianę do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Wierzch posypać płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 40 minut.
    Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i udekorować nią deser przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *