Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brzoskwinie z konfiturą i migdałami

Składniki:

  • 8 brzoskwiń
  • 1 szkl. konfitur z róży
  • 5 surowych białek
  • ¾ szkl. cukru pudru
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • masło do formy

Sposób wykonania:

  1. Płatki migdałowe zarumienić na suchej patelni.
    Natomiast morele sparzyć wrzątkiem, obrać, przekroić na pół i usunąć pestki.
    W powstałe otwory ułożyć konfiturę i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem przecięciem do góry.
    Następnie białka ubić na sztywno z cukrem pudrem i rozłożyć na morelach.
    Posypać jeszcze płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni na około 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *