Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z ryżu i grzybów

Składniki:

  • 20 dag ryżu
  • 8 dag masła lub margaryny
  • sól
  • 10 dag cebuli
  • 25 dag grzybów
  • 4 jaja
  • 3 dag tartej bułki
  • 2 łyżki startego sera
  • pieprz
  • zielenina

Sposób przyrządzenia:
Ryż ugotować na sypko. Grzyby umyć, pokroić, podsmażyć z cebulą, 2 dag tłuszczu utrzeć z żółtkami, dodać do nich ryż, przesmażone grzyby, przyprawić do smaku, wsypać łyżkę zielonej pietruszki. Ubić pianę z białek, wymieszać z masą ryżową, włożyć do przygotowanej formy. Posypać serem, skropić tłuszczem. Zapiekać 25 – 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *