Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z kabaczka, szynki i jajka

Składniki

  • kabaczek
  • 30 dag chudej szynki
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 10 dag tartego wędzonego żółtego sera
  • półtorej łyżeczki suszonej bazylii
  • 2 łyżki masła
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania;

    Obranego kabaczka i jajka pokroić w plastry a szynkę w kostkę.
    Następnie połowę kabaczka ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym  masłem.
    Posypać go bazylią, solą oraz pieprzem i rozłożyć na nim plastry jajka i szynkę.
    przykryć resztą kabaczka.
    Oprószyć ponownie sola, pieprzem oraz bazylią i posypać startym serem.
    Polać całość jeszcze roztropnym masłem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 45 minut.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *