Złocisty serek camembert w cieście
Złocisty serek camembert w cieście4.50 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 2 serki typu camembert
- 1 szkl mąki
- ½ szkl mleka
- ¼ szkl wody gazowanej
- ½ szkl oliwy z oliwek
- 1 jajko
- szczypta soli
- ½ szkl żurawiny
Sposób wykonania:
Do mąki wlać mleko, wbić jajka oraz dodać oliwę i szczyptę soli.
Całość dokładnie wymieszać na gładkie ciasto., wlewając wodę gazowaną gdyby ciasto wyszło za gęste.
Następnie serek pokroić na 8 kostek, które zanurzać w cieście i Smażyna rozgrzanym tłuszczu na złoto.
Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku.
Podawać zaraz po przygotowaniu z żurawiną.
- Szczegóły
- Kategoria: Sery
- Opublikowano: wtorek, 19, luty 2013 09:22
- Elżbieta Szczepanek