Wieprzowina na patyku przepisu Uli
Wieprzowina na patyku przepisu Uli0 out of 5 based on 0 voters.
A teraz przepis na prostą w wykonaniu wieprzowinę na patyku. Aby ją przygotować oprócz mięsa będziesz potrzebować: oliwy z oliwek, czosnku, ketchupu i rozmarynu.
Składniki:
- ½ kg mięsa wieprzowego
- 1 szkl oliwy z oliwek
- 1 szkl czerwonego wina
- 3 ząbki czosnku
- gałązka rozmarynu
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka miodu
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek oraz czerwone wino.Dodać jeszcze ketchup, musztardę oraz miód.Całość dokładnie wymieszać.Wrzucić jeszcze rozmaryn oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Ponownie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty wrzucić mięso,.Marynować około 2 godzin.Po tym czasie nabijać mięso na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie lub na grillu w piekarniku.Piec na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Wieprzowina
- Opublikowano: czwartek, 27, październik 2016 04:06
- Monia