Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocne nadziewane jajka

I kolejny przepis na Wielkanocne nadziewane jajka. Tym razem z majonezowym farszem. Pozostałe składniki tego przepisu: śmietana, czerwona papryka, czosnek i żółty ser. 
 

Składniki:

  • 8 jajek
  • 4 łyżeczki startego sera
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • czerwona papryka w proszku do dekoracji

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo.
    Do wody dodać odrobinę soli, wtedy łatwiej się obiorą.
    Gotowe obrać i przekroić wzdłuż na połówki.
    Delikatnie wydrążyć z jajek żółtka, które rozgnieść widelcem.
    Dodać do nich stary ser oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Wymieszać i dodać jeszcze majonez oraz śmietanę.
    Ponownie przemieszać i powstałym farszem napełnić połówki białek.
    Ułożyć na półmisku i posypać jeszcze odrobiną czerwonej papryki w proszku.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *