Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wiejski kapuśniak na kiełbasie i boczku

Składniki:

  • ½ kg kapusty kiszonej
  • 20 dkg kiełbasy wędzonej
  • 20 dkg wędzonego boczku
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 ziarenka pieprzu
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • sól, olej

    Sposób przyrządzenia:

    Na patelni podsmażyć boczek z pokrojoną cebulką, dodać kiszoną kapustę i dusić około 20-25 minut. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki kroimy w kostkę. Do rondla wlewamy 1,5 litra wody, dodajemy warzywa, przyprawy gotujemy 20 minut. Dodajemy kapustę z boczkiem i pokrojoną kiełbasę, gotujemy na końcu przyprawiamy do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *