Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa zapiekane czosnkiem pachnące

 

Składniki:

  • ziemniaki
  • marchewka
  • cebula
  • cukinia
  • pomidory
  • bakłażan
  • kolorowa papryka
  • czosnek
  • tarty ser
  • majonez
  • sól, pieprz
  • oliwa

 

 

Sposób przyrządzenia:
Ilość wymienionych w składzie warzyw pozostawiam Państwa uznaniu i preferencją smakowym. Warzywa obrać, pokroić w plastry. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą układać warstwami plastry warzyw w takiej kolejności jak podano w składzie. Każdą warstwę przyprawić i zrosić oliwą. Ostatnią warstwę winien stanowić tarty ser wymieszany z majonezem i drobno posiekanym czosnkiem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C do momentu aż składniki będą miękkie.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *