Warzywa zapiekane czosnkiem pachnące
Warzywa zapiekane czosnkiem pachnące4.65 out of 5 based on 131 voters.
Składniki:
- ziemniaki
- marchewka
- cebula
- cukinia
- pomidory
- bakłażan
- kolorowa papryka
- czosnek
- tarty ser
- majonez
- sól, pieprz
- oliwa
Sposób przyrządzenia:
Ilość wymienionych w składzie warzyw pozostawiam Państwa uznaniu i preferencją smakowym. Warzywa obrać, pokroić w plastry. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą układać warstwami plastry warzyw w takiej kolejności jak podano w składzie. Każdą warstwę przyprawić i zrosić oliwą. Ostatnią warstwę winien stanowić tarty ser wymieszany z majonezem i drobno posiekanym czosnkiem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C do momentu aż składniki będą miękkie.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: środa, 04, maj 2011 09:35
- Amelia Pasternak
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak