Warzywa z grzybami pieczone w folii z grilla
Warzywa z grzybami pieczone w folii z grilla4.73 out of 5 based on 169 voters.
Składniki:
- 2 ziemniaki
- 6 grzybów
- 1 cebula
- 1 papryka
- koperek
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać pokroić w kostkę, podobnie paprykę. Grzyby oczyścić i pokroić w zależności od wielkości na 2 do 8 kawałków. Wszystkie składniki wymieszać, dodać łyżeczkę masła, oprószyć solą, pieprzem i siekanym koperkiem. Tak przygotowane warzywa umieścić na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej, dokładnie zawinąć. Pakiety umieścić na dobrze nagrzanym grillu lub w piekarniku aż składniki zmiękną co trwa około 40 minut. Można też składniki potrawy blanszować przed ułożeniem ich na folii, czy też dodać osmażone wstępnie mięso. Polecam, pychota.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: czwartek, 04, październik 2007 15:11
- Maria
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla