Składniki:
- 2 ziemniaki
- 6 grzybów
- 1 cebula
- 1 papryka
- koperek
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać pokroić w kostkę, podobnie paprykę. Grzyby oczyścić i pokroić w zależności od wielkości na 2 do 8 kawałków. Wszystkie składniki wymieszać, dodać łyżeczkę masła, oprószyć solą, pieprzem i siekanym koperkiem. Tak przygotowane warzywa umieścić na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej, dokładnie zawinąć. Pakiety umieścić na dobrze nagrzanym grillu lub w piekarniku aż składniki zmiękną co trwa około 40 minut. Można też składniki potrawy blanszować przed ułożeniem ich na folii, czy też dodać osmażone wstępnie mięso. Polecam, pychota.