Waniliowy sernik
Waniliowy sernik 4.70 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- 500 g tłustego twarogu
- 6 ugotowanych na twardo żółtek
- 250 g masła
- 300 g cukru pudru
- laska wanilii
- 3 łyżki posiekanych migdałów
Sposób wykonania:
-
Ser oraz żółtka zemleć 2 razy.
Następnie masło utrzeć na pianę, wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo, żółtka z serem oraz cukier.
Pod koniec ucierania dodać bardzo drobno posiekaną wanilię oraz migdały.
Ciasto zawinąć w ściereczkę, obciążyć deseczką i wstawić na noc do lodówki.
- Szczegóły
- Kategoria: Sernik
- Opublikowano: poniedziałek, 05, grudzień 2011 09:30
- Olga
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy